MATERIAAL SOORTEN

Sloophout
Sloophout is oud, gebruikt hout in de vorm van planken, oude vloerdelen en/of balken. Combineer verschillende kleuren en houtsoorten met elkaar en laat een muur, vloer, meubel of accessoire maken naar uw eigen smaak. Sloophout is robuust en zorgt voor een oude, geleefde uitstraling. Sloophouten planken zijn standaard gemêleerd van kleur, hebben een dikte van 1,8 tot 2,2 millimeter en zijn circa  9 tot 13 cm breed

Steigerhout
Steigerhout komt van een snelgroeiende vuren-soort. De gekapte bossen groeien dus snel weer aan, en het hout heeft een lange, flexibele, vrij zachte vezel. Steigerhout is verkrijgbaar in zowel gebruikte als nieuwe planken. Het hout kan gemakkelijk voorzien worden van een kleur of wassing en behandeld worden met een lak of olie. Steigerhouten planken hebben een dikte van 3 cm en zijn circa 19,5 cm breed.

Website sloophout steigerhout SAM_3627

Eiken 
Een prachtige houtsoort, tijdloos en duurzaam in je interieur. Eiken bestaat in vele verschillende soorten en maten. Eiken heeft van nature een licht gelige tint, dat naar verloop van de jaren donkerder wordt en beschikt over een prachtige grove nerf. Deze houtsoort is gemakkelijk toepasbaar in diverse soorten producten en meubels.

Balken 
Stevige vuren balken, qua materiaal vergelijkbaar met het steigerhout. Deze houtsoort werkt vrijwel niet en heeft een dikte van 6 cm. Onze oude balken zijn uitermate geschikt om te laten verwerken in tafels en tv meubels, stoer maar stijlvol. De balken hebben een breedte van 15,5 cm.

Staal 
Stevige stalen frames, op maat gemaakt en in diverse kleuren. Onze stalen frames worden per klant op maat gemaakt, hierdoor kan Studio Fien in vele verschillende vormen en maten frames voorzien.

BEWERKINGEN

Bewerking
Bij Studio Fien kunt u zelf de bewerking van uw meubel uitzoeken, diverse soorten wassingen, verfkleuren en beitsen.

Website van houtsoorten

Invisible oil
Uniek bij Studio Fien is onze invisible oil. Deze olie draagt zijn naam met allure. Invisible oil is een water en vuilafstotende olie die niet zichtbaar is. De olie zorgt voor een zacht effect aan het hout en zorgt ervoor dat het behandelde oppervlak gemakkelijk schoon te houden is. Uniek aan deze olie; de originele kleur en structuur van elke houtsoort wordt behouden! Invisible oil wordt veel gebruikt bij tafelbladen en sloophouten vloeren.

De invisible oil is een duurzame olie, die weinig nazorg nodig heeft. Voor het mooiste en meest langdurige effect werking wij aan om de behandeling om het jaar te behandelen.