Tijvoorstebaan 8b, 5051 HJ, Goirle

Bel ons: 0639375555

App ons: 0639375555

Frequently Asked Questions

Misschien staat het antwoord op je vraag al in onze veelgestelde vragen.

Steigerhout is dikker, breder en mind gemêleerd van kleur dan sloophout. Kijk voor de hele uitleg over sloophout, steigerhout en onze andere houtsoorten op onze materialen pagina: http://www.studiofien.nl/webshop/materiaal-soorten/

Nee, hout is een natuurproduct en elke plank is net weer iets anders van kleur. Hierdoor is elk meubel uniek en kan er nooit 2x exact hetzelfde meubel worden gemaakt. Indien je een dekkende kleur, wassing of ander kleurtje aan je meubel toegevoegd wilt hebben is dit uiteraard wel mogelijk.

Ja, onze meubels worden standaard geschuurd en hoekjes afgerond. Hierdoor ontstaat er een mooie, zacht meubel. Onze meubels worden standaard afgewerkt met kunststof meubeldoppen onder de poten ter bescherming van de vloer. Studio Fien gebruikt geen schroeven in het zicht (indien niet anders mogelijk).

Eventueel kan er nog voor een extra bewerking gekozen worden zoals bewerking met onze invisible oil, om het meubel nog zachter te laten aanvoelen.

Voor meer informatie over bewerkingen bekijk onze soorten bewerkingen: http://www.studiofien.nl/webshop/bewerkingen/

Hout is een natuurproduct en werkt altijd. Studio Fien maakt gebruikt van wind gedroogd hout, het vocht percentage in het hout is hierdoor al lager waardoor het minder werkt. Als hout werkt, werkt het in de breedte en niet in de lengte. Tevens is hout bevattelijk voor temperatuur verschillen en het vochtpercentage binnen en buitenshuis. Om zo goed mogelijk voor je meubel te zorgen hebben wij de volgende tips:

  • plaats een bakje water in een houten kast
  • gebruik een hygrometer in huis om de vochtbalans op peil te houden
  • Dek buitenmeubels niet af in de winter
  • Maak houden meubels schoon met een vochtige doek en niet met een ‘natte doek’

Buitenmeubels van hout verkleuren altijd. Om buitenmeubels zo lang mogelijk mooi te houden raden wij een bewerking aan met een van onze water en vuil afstotende bewerkingen. Deze behandeling kan het beste om het jaar herhaald worden.

Kijk hier voor informatie over onze bewerking: http://www.studiofien.nl/webshop/bewerkingen/

Onze producten worden standaard geschuurd en netjes afgewerkt, waardoor er geen splinters meer aan de meubels zitten. Echter is hout een natuurproduct en kan het altijd zijn dat er een splinter van het hout afkomt.

Gebruikt steigerhout komt van de steiger en bevat gebruikssporen. Geen enkele plank is perfect wat een meubel juist weer uniek maakt. Planken met gebruikssporen kunnen wij niet uit selecteren.

Onze levertijd is ca 4 weken. Elk meubel wordt met zorg en aandacht per klant, in onze eigen meubelmakerij, op maat gemaakt. Wij nemen per klant de tijd om onze kwaliteit en service te waarborgen.

Ja dat kan. Indien gewenst kun je hiervoor een afspraak inplannen in onze showroom om je wensen te bespreken en onze verschillende houtsoorten en bewerkingen te zien. Op basis van je idee wordt er een tekening gemaakt en volgt een vrijblijvende offerte. Geen tijd om langs te komen? Studio Fien komt ook kosteloos langs op locatie om in te meten of je wensen door te spreken. Tevens beantwoorden we je vragen indien je liever je wensen en ideeën met ons deelt per email of telefoon.

Wij werken op afspraak, zo kunnen wij elke klant de tijd geven en van persoonlijk advies voorzien.

Stuur ons een mail

Fields marked with a * are required