Het concept

HET CONCEPT

Studiofien biedt enthousiaste ondernemers, webshops en creatievelingen op het gebied van wonen en lifestyle een fysieke verkoopplek. Onze conceptstore is een fijne plek voor ondernemers die vaak zelf niet over een eigen winkel, ruimte of verkooppunt beschikken. Als ondernemer kun je gebruik maken van onze ruimte, organisatie, socialmedia kanalen en ons verkoopteam voor een vast bedrag per maand.

StudioFien is geen ‘pop-up’ store, wij zijn een stenen winkel met een wisselend assortiment aan woon en lifestyle producten en helpen graag mee jouw product in de markt te zetten en te verkopen.

WAT DOEN WIJ VOOR JOU SUCCES!

Hoe gaat het in zijn werk voor de deelnemende ondernemer?
Bij StudioFien dragen wij mee aan jouw succes. Hoe dan? Het is eigenlijk heel erg simpel:
1. Wij hebben al een bestaande winkel
2. Je bekijkt onze winkel en kiest welke schap of ruimte het best past bij jouw product
3. Wij sluiten samen een contract af dat per maand opzegbaar is
4. Jij levert jouw product af bij ons in de winkel
5. Wij zorgen voor de verkoop, presentatie en naamsbekendheid van jouw label en handelen de rest af
*: met de rest bedoelen wij dat wij ervoor zorgen dat jouw product in de spotlights staat. Dit doen wij onder andere met onze socialmedia kanalen en d.m.v. blogs. Ook zorgen wij ervoor dat de bezoekers weten wie het product gemaakt heeft en hoe ze in contact met jou kunnen komen, mocht je dat willen. Wanneer jouw product online staat zorgen wij dat de bezoekers weten waar ze jou en jouw producten kunnen vinden.
6. Aan het eind van de maand maken we de opbrengst van jouw verkopen naar jou over.
*Wij zorgen ervoor dat alles netjes financieel afgehandeld wordt.
7. Klanten kunnen bij ons per pin betalen zodat we je hier ook een overzicht van kunnen sturen
8. Voorraad kun je ten alle tijden tijdens onze openingstijden aanvullen

WAT DOET STUDIOFIEN VOOR JOU?

– Het genereren van extra omzet
– Vergroten van je naamsbekendheid
– Het genereren van een fysieke verkoopplek, klanten kunnen het product zien, voelen en direct aanschaffen
– Het genereren van nieuwe klanten en extra traffic op uw website.
– Marketing via onze socialmedia kanalen, blogs en onze website

HEB IK EEN BTW NUMMER NODIG?
Jazeker die hebben we nodig! Beschik je hier nog niet over? Geen probleem, dan heb je dat zo geregeld alvorens je bij ons van start kan gaan. Neem contact op met de Kamer van Koophandel bij jouw in de buurt, zij helpen je van A tot Z op een snelle en eenvoudige manier om jou van een KvK nummer te voorzien.

WIE REGELT DE BTW AANGIFTE VAN DE VERKOCHTE PRODUCTEN?
Dat regel jij. De producten zijn van jou, totdat ze worden verkocht aan de consument. Het zijn dus nooit onze producten, het is dus ook nooit onze verkoopomzet. Je ontvangt van ons jouw verkoopomzet inclusief BTW. Je bent dus ook zelf verantwoordelijk voor de BTW aangifte.

IS ER EEN CONTRACT?
Wij bieden contracten aan van een maand, iedere maand is je contract opzegbaar. Maar sluit je een contract van langer dan een maand af, dan huur je een mooie korting. Wij adviseren een contract van drie maanden, omdat dit de beste periode is om de naamsbekendheid omtrent je product op te bouwen.

HOEVEEL KOST HET OM MIJN PRODUCTEN VIA STUDIOFIEN TE VERKOPEN?
Voor onze diensten rekenen wij een vast maandbedrag. Wij bieden formules aan vanaf 70 euro per maand (excl. btw). Onze prijzen variëren in functie van de oppervlakte, type product en de looptijd van het huurcontract. Wij bieden steeds een offerte op maat rekening houdende met het type producten.

ZIJN ER ANDERE KOSTEN WAAR IK REKENING MEE MOET HOUDEN?
Nee, wij rekenen geen commissie. Jij bepaalt zelf je verkoopprijs en hoeft hiervan niks aan ons af te dragen, je betaalt enkel je maandhuur. Zo blijven jouw productprijzen transparant en kun jij er zelf je maximale winst uit halen.

HOE ONTVANG IK DE INKOMSTEN VAN MIJN VERKOCHTE PRODUCTEN?
Aan het einde van elke maand ontvang je een overzicht van al je verkochte producten in die maand. De omzet wordt 1x per maand afgerekend middels een facturatieformulier. Je ontvangt dit vooraf ingevuld facturatieformulier samen met de het voorraadoverzicht en factureert ons via dit formulier. We schrijven het geld dan meteen over naar je bankrekening. Zo simpel kan het zijn.

KAN IK TERECHT MET ALLE SOORTEN PRODUCTEN?
Nee helaas, wij zijn een erkende winkel op het gebied van wonen, lifestyle en interieur en willen graag in deze stijl behouden. Ondernemers op het gebied van wonen, interieur, fashion en lifestyle kunnen bij ons terecht zodat wij ook kunnen garanderen dat wij je producten zo goed mogelijk in de markt kunnen zetten,

Studiofien is altijd gerechtigd producten te weigeren als ze denkt dat deze niet geschikt zijn, of schade kan toebrengen aan het imago van StudioFien of dat van de andere ondernemers in de winkel. Als je twijfelt of jouw product is toegestaan raden we je aan eerst contact met ons op te nemen.

WIE ZORGT VOOR DE WINKELINRICHTING?
Onze interieur stylisten zorgen voor de totale winkelinrichting zodat jouw producten professioneel naar voren worden gebracht en StudioFien een consistente look & feel behoudt.